Cæsarsalat med spidskål og kylling

6. november 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Erstat den velkendte icebergsalat med stegt spidskål, der giver retten ekstra smag og fylde.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern. Pil og pres hvidløget. Vend brødternene sammen med hvidløg, olie og salt på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er sprøde.
Blend æggeblomme, vand, citronsaft og sennep sammen i en blender eller minihakker. Tilsæt olien, lidt efter lidt, til konsistensen minder om tynd mayonnaise. Tilsæt revet parmesan, og blend igen. Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over. Steg dem gyldne og gennemstegte på en (grill-)pande i lidt olie, og skær dem i skiver.
Skyl spidskålen, og del den i kvarter. Smelt smør og olie på en pande, og steg kålen på alle sider, til den er flot gylden på overfladen. Krydr godt med salt og peber.
Læg spidskålen på et serveringsfad. Fordel kylling og croutoner over, dryp med dressing, og riv parmesan over. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar