Cæsarsalat med popcorn og purløg
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske cæsarsalat findes på menukortet på mange caféer, men her får du en anderledes variant med topping af popcorn og purløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg kyllingefileterne i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Krydr med salt og peber, og skær kyllingefileterne i skiver.
Pil hvidløget. Kom hvidløg, æggeblommer, sennep, eddike, Worcestershiresauce og ansjoser i en blender eller foodprocessor, og blend ganske kort.
Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, til dressingen samler sig og får konsistens som mayonnaise (tilsæt en smule vand, hvis den bliver for tyk). Smag til med salt og peber.
Opvarm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt majskernerne, når olien er godt varm. Læg låg på gryden, og pop kernerne. Ryst gryden undervejs, så popcornene ikke brænder på.
Riv parmesanen helt fint, og hæld den over de varme popcorn sammen med salt. Vend rundt, så osten fordeler sig jævnt på popcornene.
Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker. Vend salaten grundigt sammen med cæsardressingen, og fordel den på et fad, eller portionsanret den på tallerkener.
Fordel skiver af kylling og hakket purløg over salaten, og drys til sidst med parmesan høvlet i flager samt de lune popcorn. Servér straks salaten med citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cæsarsalat