Cæsarsalat med kylling og squash
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske cæsarsalat finder man på menukortet på mange cafeer, men den er også nem at lave hjemme i dit eget køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190º. Skær brødet i tern, og vend det med olie og salt. Læg brødcroutonerne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl squashen, og skær den i ½ cm tykke skiver. Opvarm en (grill)pande med olie, og steg squashskiverne ved høj varme på begge sider. Læg squashskiverne over på en tallerken, men lad panden være varm.
Steg kyllingefileterne i lidt ekstra olie på den varme (grill)pande i 4-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Krydr med salt og peber, og skær kødet i skiver.
Pres saften af citronen. Rør ymer, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft og fintrevet parmesan sammen, og smag dressingen til med salt og rigeligt peber.
Skyl romainesalaten, og bræk den i grove stykker. Anret romainesalat og squash på 4 tallerkener, og top med kylling, brødcroutoner og friskhøvlet parmesan. Dryp med lidt af cæsardressingen, og servér resten ved siden af i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cæsarsalat