Cæsarsalat med kylling og rugbrødscroutoner

En cæsardressing er klassikeren, man aldrig går galt i byen med. Her har opskriften fået et hverdagstvist, hvor dressingen er forsimplet, og croutonerne lavet af rugbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene i olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er knasende sprøde.
Blend æggeblomme, vand, citronsaft og sennep sammen i en blender eller minihakker. Tilsæt olien, lidt efter lidt, indtil konsistensen minder om en tynd mayonnaise.
Tilsæt revet parmesan, og blend igen. Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over. Steg dem på en (grill)pande i smør eller olie, og skær dem i skiver.
Skyl hjertesalaterne, og skær dem i brede bånd. Skyl agurken, og skær den i skiver. Anret salat, kylling og croutoner, dryp med dressing, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar