Cæsarsalat med kylling og rugbrødschips
3. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Her får du den klassiske cæsarsalat, som de fleste kender fra menukortet på caféen. En ægte cæsardressing indeholder ansjoser, der giver en dyb, salt smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom pillede hvidløgsfed, æggeblommer, ansjosfileter, sherryeddike, Worcestershiresauce og parmesan i en foodprocessor. Kør, og tilsæt olie, lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
Steg kyllingefileterne i lidt olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Krydr med salt og peber. Tag dem fra panden.
Steg rugbrødsskiverne i olie på en varm pande, til de er gyldne. Drys med salt. Lad dem køle af på fedtsugende papir, og skær dem i mindre stykker.
Skyl og tør romainesalaten; pluk den i mindre stykker, og læg den i en skål eller på et fad. Dryp cæsardressingen over.
Skær kyllingefileterne i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med parmesanflager og rugbrødschips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cæsarsalat