Cæsarsalat med kylling

6. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Simpel cæsarsalat med brødcroutoner og den klassiske cæsardressing. Køb dig evt. til croutoner, hvis du vil skyde genvej.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom hvidløg, æggeblommer, ansjosfileter, sherryeddike, Worcestershiresauce og parmesan i en minihakker eller blender.
Blend forsigtigt, og tilsæt olien, lidt ad gangen, mens du blender. Fortynd evt. dressingen med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Skær brødskiverne i tern, og steg dem i lidt olivenolie på panden. Vend dem med presset hvidløg, og steg lidt mere. Læg dem på fedtsugende papir.
Steg kyllingefileter i lidt olivenolie i ca. 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og læg til side.
Skyl salaten, fordel den på tallerkener, og dryp lidt dressing over.
Skær kyllingefileterne i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med høvlet parmesan og brødcroutoner.

Tip!

Kyllingen gør salaten ekstra mættende – drys evt. med sprødstegt bacon eller parmaskinke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste cæsarsalat 

Cæsarsalaten er en af de mest populære salater, der findes, og vi forstår godt hvorfor! Den simple salat har nemlig det hele: Friske salatblade, sprøde brødcroutoner, smagfuld parmesan og den lækreste, cremede dressing. Vores version indeholder også kylling, så den mætter dejligt længe. 

Hvor har cæsarsalat sin oprindelse?

Cæsarsalaten er efter sigende opkaldt efter Caesar Cardini – en italiensk mand, der immigrerede til USA under Første Verdenskrig. Så den er altså hverken rigtig italiensk eller amerikansk, men et godt miks af de to!

5 tips til opskriften på cæsarsalat

 1. Laver du madplan, er cæsarsalaten genial at sætte på bordet, dagen efter du har serveret helstegt kylling. Resterne fra kyllingen smager nemlig skønt med den sprøde salat, men har du ingen rester, kan du sagtens servere den med et mørt stykke stegt kyllingebrystfilet.
 2. Du kan sagtens springe over, hvor salatgærdet er lavest, og købe dig til en færdiglavet cæsardressing, men vi garanterer, at den hjemmelavede version er de få ekstra minutter i køkkenet værd. Dressingen holder sig i køleskabet i en lufttæt beholder i 4-5 dage. Så har du nok tilovers, kan du sagtens bruge den som dip til hjemmelavede pommes frites eller til en grøn salat. 
 3. Hvis du gerne vil lave en cæsarsalat-dressing uden ansjoser, kan du blot tilføje en smule mere Worcestershiresauce. 
 4. Du kan også sagtens købe dig til både brødcroutoner og færdigstegt kylling, men ligesom med dressingen får cæsarsalaten bare lige et nøk opad på smagsbarometeret, hvis du laver det hele fra bunden.
 5. Skal din cæsarsalat mætte endnu mere, kan du servere den med æg og avocado. Har du en rest salat i køleskabet, kan du selvfølgelig også sagtens bruge den. Den sprøde romainesalat kan skiftes ud med hjertesalat, iceberg eller en anden grøn salat.

Prøv en anderledes udgave af den klassiske cæsarsalat. Denne version er med popcorn og purløg! Find opskriften på cæsarsalat med popcorn og purløg her.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar