Cæsarsalat med asparges
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den velkendte cæsardressing er både stærk, sød og syrlig – og smager selvfølgelig allerbedst, når den er hjemmelavet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Læg kyllingefileterne i en bradepande. Dryp med ⅓ af olien, og krydr med salt og peber. Steg kyllingefileterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte.
Skær brødet i grove tern, og vend det med resten af olien, salt og peber. Læg brødternene i den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg parmaskinke i den anden side af pladen. Rist croutoner og parmaskinke i ovnen i 10-12 minutter, til det er sprødt.
Bræk enderne af aspargesene, og damp aspargesene i en gryde med kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand. Skær dem i mindre stykker. Skyl og tør salaten, og bræk den i mindre stykker. Læg den på et fad.
Pisk æggeblommer sammen med presset hvidløg og sennep. Fortsæt med at piske, mens du tilsætter olien i en tynd stråle, og pisk, til konsistensen er som mayonnaise.
Pisk eddike, parmesan og Worcestershiresauce i. Smag til med salt og peber. Pisk fløden i, til konsistensen bliver cremet.
Skær kyllingefileterne i skiver, og læg dem oven på salaten sammen med asparges.
Smuldr parmaskinken udover, og drys med de sprøde brødtern. Fordel cæsardressingen ovenpå. Pynt evt. med høvlet parmesan og persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk