Cacio e pepe
1. februar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hvis du tænker, at det er lige meget, hvilken peber du rækker ud efter i supermarkedets krydderiafdeling, har du aldrig smagt cacio e pepe. Den cremede italienske pastaret indeholder kun tre ingredienser, – pasta, parmesan og peber – men med en god friskkværnet peber er de tre ingredienser rigeligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen al dente i en gryde med vand. Hæld pastavandet fra i en gryde eller skål, når du hælder vandet fra pastaen, og gem det til senere.
Smelt smørret på en pande, og kværn peber på panden. Steg peber og smør sammen i 1 minut.
Hæld forsigtigt ca. 2 dl pastavand og al pasta på panden sammen med smør og peber.
Riv parmesan, og vend næsten al parmesan og pasta sammen. Tilsæt evt. yderligere pastavand for at få en mere cremet pasta.
Smag pastaen til med salt og peber, og servér den med ekstra friskrevet parmesan på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk