Bygotto med dampet torsk
16. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den cremede og knaldgrønne bygotto er næsten nok i sig selv, men et flot stykke fisk gør bare måltidet endnu bedre! I opskriften bruges der torskeloin, men du kan også bruge torskefilet.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 150°. Læg torsken i et fad, og hæld hvidvin ved. Læg alufolie over.
Sæt fadet i den varme ovn, og damp torsken i ca. 15 minutter.
Pil og hak løgene. Steg dem i lidt olie, til de er klare. Tilsæt perlebyg og hvidvin.
Lad vinen koge ind, og tilsæt så ¾ af bouillonen. Lad det simre ved middel varme i 15 minutter. Tilsæt den resterende bouillon, hvis bygottoen er ved at koge tør.
Når perlebyggen er mør, tages gryden af varmen. Rør mascarpone i.
Skyl dilden, og blend den sammen med olie i en minihakker. Rør det i bygottoen. Riv skallen af citronen, og smag til med citronskal, salt og peber.
Anret bygottoen på tallerkener, og læg 1 torskeloin på hver. Dryp med dildolie, og pynt med dild og friskkværnet rød peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk