Bygotto med butternut og rosmarin
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne perlebygotto er et godt alternativ til den klassiske risotto – og så er der altid en god anledning til at nyde et glas kølig hvidvin.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl butternutsquashen, og skær den i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Blend ternene sammen med smør til en helt glat puré.
Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Hak rosmarinbladene fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Kværn salt og peber over, og vend rundt.
Skyl perlebyggen i en sigte, og tilsæt den. Hæld hvidvin over, og steg, indtil væden er fordampet.
Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så perlebyggen hele tiden kun netop er dækket. Efter ca. 40 minutter er kornene tilpas kogte.
Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt, så du får en cremet konsistens. Smag til, og pynt med rosmarin. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk