Byggrød med æbler og honningristede kerner
I Danmark har vi en lang tradition for grød. Det er billig og nærende kost, der mætter længe. Her er byggrøden, en gammel klassiker, piftet op med honningristede solsikke- og græskarkerner, som giver en god sprødhed.
(0)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Byggrøden er et alternativ til den klassiske havregrød. Byggrød er lavet på byggryn, som giver et dejligt bid til grøden. Byggrød er simpel og billig mad, og byggrynene er meget sunde og næringsrige. Det har gjort retten både populær og praktisk siden tidernes morgen. Den holder stadig i dag, hvor den fungerer perfekt som lækker morgengrød! Hvis du koger grøden på mælk, bliver den cremet, smagfuld og klar til, at du kan fylde alle dine favorit toppings på.
TIPS TIL DIN BYGGRØD
- Du kan sætte din grød i blød over natten, hvis du vil have en mere ’smooth’ grød, der smager af mere, når du koger den færdig næste dag.
- Kog grøden i længere tid, hvis du ikke føler, at byggrynene er blevet møre nok.
- Grøden kan sagtens laves med andre former for korn, men det er vigtigt for konsistensen, at det er knækket og ikke valset korn.
Topping til din byggrød
Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan toppe din byggrød med! I denne opskrift er byggrøden toppet med æbler og honningristede kerner. Generelt er en blanding af nødder og frugt ofte en sikker vinder. Det kunne eksempelvis være kombinationer som ristede mandler og æble eller friske bær og dine yndlingsnødder. Derudover er kokosflager, rosiner og chokolade lækkert som topping på grød! Hvis du vil tilføje lidt ekstra cremet konsistens til din byggrød, kan du lave din egen kompot eller gelé og fylde på toppen eller tilføje en klat skyr.