Byggrød med æbler og honningristede kerner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
I Danmark har vi en lang tradition for grød. Det er billig og nærende kost, der mætter længe. Her er byggrøden, en gammel klassiker, piftet op med honningristede solsikke- og græskarkerner, som giver en god sprødhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk byggryn i, og kog grøden ved svag varme i 6-8 minutter. Rør jævnligt, og spæd evt. op med mælk, hvis grøden bliver for tyk. Smag til med salt og kanel.
Rist kernerne på en tør pande, til de begynder at poppe. Tilsæt honning, og vend godt rundt i kernerne i et par minutter.
Hæld kernerne ud på bagepapir i et jævnt lag, og lad dem køle af.
Hak de afkølede kerner groft, og drys dem over grøden sammen med rosiner og æbler skåret i tern.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk