Butternutsquashsuppe med peanutbutter
21. januar 2020
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Butternutsquashsuppe med peanutbutter er heldigvis nemmere at tilberede, end den er at udtale. Suppen får en skøn rund smag fra både butternut og peanutbutter, og ingefæren giver lidt skarphed.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern kernerne fra butternutsquashen, og skær kødet i tern – du behøver ikke at fjerne skrællen, men du kan godt gøre det.
Skær løget i tern. Varm olien op i en gryde, og steg butternutsquash og løg i ca. 5 minutter.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Riv ingefæren groft på et rivejern. Kom begge dele i gryden, og steg videre i 1 minut.
Tilsæt fond eller bouillon, og lad suppen simre i 40 minutter under låg, indtil græskarternene er møre.
Blend suppen glat med en stavblender. Tag ½ l af suppen fra, og hæld den i en skål eller et højt glas, der passer til stavblenderen. Tilsæt peanutbutter og sojasauce, og blend helt glat og ensartet.
Kom blandingen tilbage i suppen, rør grundigt, og varm igennem. Smag til med salt eller mere sojasauce.
Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper let.
Servér suppen med en skefuld yoghurt, og drys med ristede græskarkerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk