Butternutsquash-suppe med stegte kikærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Hvis du lige har lidt butternutsquash i overskud, så brug det i en lækker suppe med stegte kikærter til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrab kernerne ud af butternutsquashen, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefær, og hak den fint. Skær soltørrede tomater i strimler.
Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt spidskommen og soltørrede tomater, og steg videre i nogle minutter. Tilsæt butternutsquash, og steg i 3-4 minutter.
Hæld hakkede tomater i gryden sammen med bouillon. Læg låg på, og lad suppen simre i 25 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Rist dem i olie på en pande sammen med chiliflager, spidskommen og flagesalt i 4-5 minutter.
Anret suppen med ristede kikærter på toppen, og pynt med persilleblade. Servér med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk