Butternutsquash-suppe med lyssej og krebsehaler
3. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Butternutsquash minder med sin delikate, milde smag om det lidt mindre hokkaidogræskar. Servér det som suppe sammen med bagt lyssej og krebsehaler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Flæk butternutsquashen på langs. Fjern kernerne med en ske. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Bag squashen i ovnen i 35-40 minutter. Skrab det møre kød ud af skallen.
Pil og hak løg og hvidløg. Varm olie op i en gryde, og steg løg og hvidløg let. Knus korianderfrø, spidskommen og skrællet ingefær i en morter, og vend det sammen med bagt butternutsquash og løgene i gryden.
Hæld bouillon over. Kog suppen under låg i 10-15 minutter. Blend den med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.
Skær lyssej i mindre stykker, pres citronsaft over og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen ved 200° på en bageplade med bagepapir i 8-10 minutter. Anret suppen i skåle. Læg et stykke bagt fisk og et par skefulde krebsehaler i hver skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk