Butternut-curry med kylling

28. april 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Er du vild med butterchicken, vil du elske denne ret, der er forkælet med lidt flere grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg cashewnødderne i en skål med kogende vand, og lad dem trække indtil brug.
Flæk butternutsquashen med en kniv, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af græskarret, og kassér kerner og skræl. Skær græskarret i tern.
Steg græskarternene i smør og olie i en dyp pande i et par minutter, så de mørner let, men ikke tager farve.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint. Hæld det hele i panden med græskar, og tilsæt tandoorikrydderi og cayennepeber.
Skyl korianderen, og hak den groft. Hæld 2-3 spsk. i panden, og lad det stege kort med. Gem resten til servering. Afdryp cashewnødderne, og hak dem groft. Hæld nødder, mosede tomater og fløde i panden, og kog det kort op.
Hæld det hele i en blender, og kør til en tyk sauce. Tør hurtigt panden af, og varm lidt olie op på panden. Skær kyllingefileterne i tern, og steg dem gyldne og gennemstegte på den varme pande i 8-10 minutter.
Hæld saucen over kyllingen i panden, og lad det hele varme godt igennem. Smag til med salt og evt. mere tandoori og cayennepeber.
Servér butternut-curry i dybe tallerkner. Top med yoghurt, plukket mynte, resten af korianderen og et drys nigellafrø. Spis med chutney og ris.

Tip!

Retten er også god i en vegetarisk version. Fyld gerne den cremede sauce med kikærter og spinat eller måske stykker af tofu.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar