Butternut-burger
27. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Her får du en vegetarburger, som er snasket på den gode måde! Bøfferne udgøres af skiver af butternutsquash, som passer perfekt i størrelsen til en lille burgerbolle.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær toppen af græskarret, skræl det, og skær 6 "bøffer". Fjern og kassér kernerne i midten.
Vend græskarskiverne i en skål med mel, derefter pisket æg og til sidst rasp.
Steg bøfferne i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal være gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Rør chipotle med mayonnaise i en skål, og smag til med salt og limesaft.
Skyl og skær tomaterne i skiver, og skyl og snit salaten. Skær løget i tynde skiver.
Lun bollerne efter anvisningen på pakken, flæk dem, og smør dem med chipotlemayo. Fyld dem med salat, bøf, tomat og løg, og servér straks med lime til.
Tip!
Gem resten af græskarkødet til en sauce, suppe eller mos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk