Butterflykylling med ovnstegte rodfrugter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Med en hel ovnstegt kylling er du altid garanteret en smagfuld oplevelse og sprødt, gyldent skind. Her serveret med en variation af bagte rodfrugter, vendt i en aromatisk krydderurteolie.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingen på et bræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs begge sider af rygsøjlen. Fjern rygsøjlen.
Vend kyllingen, og åbn den. Skær et snit nederst ved halsen ind mod brystbenet. Bræk/vrid kyllingen op, til brystbenet kommer til syne. Brug fingeren til at løsne benet i begge sider. Fjern brystbenet.
Læg den åbne kylling med skindsiden opad i en bradepande beklædt med bagepapir. Tryk kyllingen fladt ned i bradepanden.
Krydr kyllingen med chiliflager, salt og peber. Halvér citronen, og pres citronsaft over kyllingen. Gem de halve, pressede citroner.
Pil hvidløg, og hak dem fint. Hak oregano og rosmarin. Bland hvidløg, oregano og rosmarin sammen med olivenolie, salt og peber i en skål.
Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder, og skær dem i grove stykker. Fordel dem rundt om kyllingen. Læg afdryppede oliven og de halve, pressede citroner ned mellem rodfrugterne. Dryp krydderurteolien over kylling og rodfrugter.
Steg kylling og rodfrugter i ovnen i ca. 45 minutter. Stik en gaffel ind på det tykkeste sted i kyllingen: Når kødsaften er klar, er kyllingen færdigstegt.
Partér kyllingen med en skarp kniv, ved at skære hvert lår over i to stykker og halvere bryststykkerne. Servér med de ovnstegte rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk