Butterfly-kylling med provencalsk marinade og grøntsager

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Når man skærer en hel kylling op langs rygbenet og breder den ud, ligner den næsten en sommerfugl - deraf navnet på retten.

Bemærk
Marinering: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen med brystet nedad på et skærebræt, og klip eller skær ned langs ryggen fra bunden til halsen, så kyllingen åbner sig.
Rør olie og citronsaft sammen i en skål. Pil og pres hvidløget, og hak rosmarin og timian fint. Rør hvidløg, rosmarin og timian i marinaden, og krydr med salt og peber.
Læg kyllingen i en bradepande, og fold den ud, så den ligger med brystet opad og vinger og lår ud til siden. Pensl kyllingen med marinaden over det hele, og lad den trække i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler, søde kartofler og pastinakker, og skær dem i grove stykker. Skyl peberfrugten, og skær den i brede strimler. Pil rødløgene, og skær dem i både.
Vend alle grøntsagerne med olie, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne rundt om kyllingen i bradepanden. Sæt fadet i ovnen, og steg det hele i ca. 1 time, til grøntsagerne er møre, og kyllingen er gennemtilberedt.
Tag bradepanden ud af ovnen, og drys med lidt frisk timian. Servér evt. med en blandet salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar