Butterdejstærter med friske figner
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Små nemme tærter, der er klar i løbet af kort tid. Udskift evt. friske figner med æbler eller blommer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær butterdejen ud i 8 rektangler på ca. 9 x 12 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Rids butterdejsfirkanterne forsigtigt med en kniv, så der bliver 1½ cm fri ud til kanten.
Pisk æggeblommen sammen med en gaffel i en lille skål, og pensl den yderste kant på butterdejen med æggeblommen.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør og sukker i en skål. Fordel remoncen på butterdejsstykkerne inden for kanterne.
Skyl fignerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne oven på remoncen, og pensl fignerne med honning. Hak pistacienødderne fint, og drys dem over tærterne.
Bag butterdejstærterne i ovnen i 20-25 minutter, til kanterne er flot gyldne.
Rør cremefraiche og vaniljesukker sammen i en skål, og servér vaniljecremen som tilbehør til de lune butterdejstærter.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk