Butterdejstærter med æble og kanel
24. februar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Nogle gange må man gerne springe over, hvor gærdet er lavest. Køb en pakke færdig butterdej i supermarkedet, så tager disse små tærter med æble ikke mange minutter at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejen i 8 rektangler, og fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med ægget. Fordel blandingen på butterdejsstykkerne, men lad kanten være fri.
Skær æblerne i skiver, og fordel dem over marcipanen. Smelt smørret, og pensl æblerne. Drys æblerne med rørsukker og kanel.
Pisk æggehviden med en gaffel, og pensl kanterne af butterdejen. Drys kanterne med mandelflager.
Bag tærterne i ovnen i ca. 15 minutter. Drys flormelis over butterdejstærterne inden servering, og servér dem f.eks. med cremefraiche eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk