Butterdejstærte med svampemix
20. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Med en færdig butterdej er der hurtigt mad på bordet. Nyd tærten med en frisk, gerne let bitter, salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene, og pluk eller skær dem i grove stykker. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Steg begge dele i olie på en varm pande, til svampene er gyldne. Krydr med salt, peber og timian.
Tag svampene af panden, og afkøl let.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul butterdejen ud, og smør den med et tykt lag cremefraiche. Fordel svampene over bunden, og fold kanten let op omkring fyldet.
Pisk ægget sammen med lidt vand i en skål, og pensl tærtekanten med æggestrygelsen.
Riv osten, drys den over tærten, og bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Drys plukket timian over tærten, og servér den varm eller lun, evt. med en stor skål salat.
Tip!
Brug de svampe, der er tilgængelige alt efter sæson. Beregn blot 500 g i alt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk