Butterdejstærte med pærer og brie
27. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Tærten er lækker at servere i små stykker som appetizer, men den kan også udgøre en del af et ostebord.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir. Skær en 3-4 cm bred kant hele vejen rundt med en kniv, men uden at skære helt igennem dejen.
Skær brien i tynde skiver, og fordel den over dejen. Skyl pærerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over brien. Dryp med honning, krydr med salt og peber, og drys med friskhakket rosmarin.
Hak pekannødderne groft, og drys dem på toppen af tærten.
Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden, og kanterne er puffet op. Pynt evt. med frisk rosmarin, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk