Butterdejstærte med pærer og brie

27. februar 2023 af .

Foto: Peter Kam

Tærten er lækker at servere i små stykker som appetizer, men den kan også udgøre en del af et ostebord.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir. Skær en 3-4 cm bred kant hele vejen rundt med en kniv, men uden at skære helt igennem dejen.
Skær brien i tynde skiver, og fordel den over dejen. Skyl pærerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over brien. Dryp med honning, krydr med salt og peber, og drys med friskhakket rosmarin.
Hak pekannødderne groft, og drys dem på toppen af tærten.
Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden, og kanterne er puffet op. Pynt evt. med frisk rosmarin, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar