Butterdejstærte med forårsløg og bacon
Supernem tærte, der er perfekt som aftensmad sammen med en skål salat. Du kan også skære den i små firkanter og servere dem som snack eller på buffetten.

0-30 min.
(2)
3. februar 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Butterdejstærte
- butterdej (1 rulle)
- 275 g
- cremefraiche 18 %
- 200 g
- Vesterhavsost (eller anden fast ost)
- 75 g
- dijonsennep
- 2 tsk.
- salt og peber
- forårsløg
- 4
- bacon i tern
- 100 g
- flydende honning
- 2 spsk.
Til servering
- frisk timian
- 1 håndfulde
- Evt. blandet grøn salat
Sådan gør du
Butterdejstærte
Tænd ovnen på 190°. Rul dejen ud på det medfølgende bagepapir. Rids dejen med en skarp kniv 1 cm fra kanten hele vejen rund, uden at skære helt igennem.
Rør cremefraiche med revet Vesterhavsost, sennep, salt og peber i en skål, og smør det på tærten.
Snit forårsløgene, og fordél den lyse del på tærten (gem den grønne til servering). Fordél baconternene på tærten, dryp med honning, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Servering
Top tærten med plukket timian og den grønne del af forårsløgene. Skær den i firkanter, og servér den varm eller lun, evt. med en skål salat.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner