Butterdejstærte med forårsløg og bacon

Supernem tærte, der er perfekt som aftensmad sammen med en skål salat. Du kan også skære den i små firkanter og servere dem som snack eller på buffetten.

Butterdejstærte med forårsløg og bacon
0-30 min.

(2)

3. februar 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Butterdejstærte

butterdej (1 rulle)
275 g
cremefraiche 18 %
200 g
Vesterhavsost (eller anden fast ost)
75 g
dijonsennep
2 tsk.
salt og peber
forårsløg
4
bacon i tern
100 g
flydende honning
2 spsk.

Til servering

frisk timian
1 håndfulde
Evt. blandet grøn salat

Sådan gør du

Butterdejstærte

Tænd ovnen på 190°. Rul dejen ud på det medfølgende bagepapir. Rids dejen med en skarp kniv 1 cm fra kanten hele vejen rund, uden at skære helt igennem.
Rør cremefraiche med revet Vesterhavsost, sennep, salt og peber i en skål, og smør det på tærten.
Snit forårsløgene, og fordél den lyse del på tærten (gem den grønne til servering). Fordél baconternene på tærten, dryp med honning, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Servering

Top tærten med plukket timian og den grønne del af forårsløgene. Skær den i firkanter, og servér den varm eller lun, evt. med en skål salat.

Tip!

Du kan også lave tærten med bunkevis af løg i tynde skiver. Lidt a la en flammekuchen. Eller med porrer hvis du vil. Eller en kombi af det hele.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'