Butterdejstærte med blommer

29. november 2021 af .

Foto: Peter Kam

Med butterdej fra supermarkedets køledisk tager det ingen tid at trylle en hjemmebagt tærte frem. Disse små tærter med fyld af blommer og marcipancreme smager allerbedst, når de lige er kommet ud af ovnen, så de stadig er helt sprøde og lune.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejen i 8 rektangler, og fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med mascarpone i en skål. Smør butterdejen med osten.
Skyl blommerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne på butterdejen.
Skræl ingefær, og riv den fint. Varm ingefær og honning i en lille gryde i 2 minutter, så honningen smelter. Pensl både blommer og kanterne af butterdejen med honningen.
Drys kanterne af butterdejen med sesamfrø. Bag butterdejstærterne i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de bliver gyldne.
Drys flormelis over butterdejstærterne inden servering, og servér dem gerne sammen med cremefraiche eller vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar