Butterdejstærte med blommer
29. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Med butterdej fra supermarkedets køledisk tager det ingen tid at trylle en hjemmebagt tærte frem. Disse små tærter med fyld af blommer og marcipancreme smager allerbedst, når de lige er kommet ud af ovnen, så de stadig er helt sprøde og lune.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejen i 8 rektangler, og fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med mascarpone i en skål. Smør butterdejen med osten.
Skyl blommerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne på butterdejen.
Skræl ingefær, og riv den fint. Varm ingefær og honning i en lille gryde i 2 minutter, så honningen smelter. Pensl både blommer og kanterne af butterdejen med honningen.
Drys kanterne af butterdejen med sesamfrø. Bag butterdejstærterne i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de bliver gyldne.
Drys flormelis over butterdejstærterne inden servering, og servér dem gerne sammen med cremefraiche eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk