Butterdejstærte med asparges
19. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Man kan komme langt med en færdig pakke butterdej og lækker topping. Smør cremefraiche på butterdejen, top den med grønne asparges, og giv den en tur i ovnen, så har du lækker aspargestærte på næsten ingen tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens asparges, og bræk de nederste træede ender af. Halvér aspargesen på langs. Pensl asparges med olie.
Rul butterdejen ud, og skær den i 4 stykker. Rids alle stykkerne forsigtigt med en kniv. Lad den yderste cm på hvert stykke være fri.
Pisk ægget sammen med en gaffel, og pensl den yderste cm rundt om butterdejen med æg.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør cremefraiche, revet parmesan, estragon, citronskal, salt og peber sammen i en skål.
Fordel det på butterdejen. Lad kanten være fri.
Fordel asparges og pinjekerner på toppen af butterdejen. Bag butterdejstærterne i ovnen i 12-15 minutter.
Skyl purløgen, og hak den fint. Drys purløg over de nybagte tærter.
Tip!
Har du cheddarost i køleskabet, kan du udskifte parmesan med cheddar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk