Butterdejstærte med æg, asparges og parmaskinke
12. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Smuk og knasende lækker tærte, der kan mætte 2 sultne sjæle eller sættes på brunchbordet til 4 personer som en del af et større måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejsbunden ud på bagepapir på en bageplade. Smør den med cremefraiche, og krydr med salt og peber.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Fordel aspargesene på tærten. Pil løget, og skær den midterste del i 4 tykke ringe (brug resten en anden god gang).
Del æggene i hvider og blommer. Fordel hviderne på tærten, og læg en løgring på hver æggehvide.
Bag straks tærten i den varme ovn i 15-20 minutter.
Tag tærten ud. Fordel æggeblommerne på hviderne, og bag tærten i yderligere 5-7 minutter, til den er sprød og gylden.
Top den varme tærte med skinke, basilikum og rucola, og krydr med salt og peber. Dryp lidt olie over, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk