Butterdejstærte med æbler, serranoskinke og brie
23. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne nemme tærte er perfekt som let aftensmad eller i små stykker som snack sammen med et godt glas vin.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud, og læg den på en bageplade med bagepapir. Skær en 3 cm bred kant hele vejen rundt med en kniv, men uden at skære helt igennem dejen.
Skær brieosten i tynde skiver, og fordel den over dejen. Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem over brieosten. Dryp med honning, krydr med salt og peber, og drys med friskhakket timian. Hak valnødderne groft, og drys dem på toppen af tærten.
Bag tærten i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden, og kanterne puffer op.
Fordel serranoskinken over den varme tærte, og servér straks, evt. med grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk