Butterdejspirogger med sorte bønner og cheddar

31. august 2022 af .

Foto: Philip Høpner

Jo hurtigere picnicmaden er færdig, jo mere tid kan man bruge på et tæppe i solen. Køb færdig butterdej, så kan du lynhurtigt bage sprøde pirogger, som er nemme at tage med i picnickurven.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl persillen, og hak den fint. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og hak dem groft.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Lad dem dryppe af, og mos dem groft med hænderne i en skål.
Riv cheddar, og vend hvidløg, persille, tomater, bønner og cheddar sammen i en skål. Krydr blandingen med koriander, spidskommen, salt og peber.
Rul butterdejen ud, og skær den i firkanter, ca. 10 x 10 cm store. Placér en skefuld fyld i midten af hver firkant, og fold den sammen. Pres kanterne sammen, så piroggerne bliver helt lukket til.
Pensl piroggerne med pisket æggehvide, og drys dem med sesamfrø. Bag piroggerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Tip!

Vil du variere piroggerne, kan du erstatte de sorte bønner med andre bælgfrugter som f.eks. butterbeans eller linser.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar