Butterdejspirogger med sorte bønner og cheddar

Jo hurtigere picnicmaden er færdig, jo mere tid kan man bruge på et tæppe i solen. Køb færdig butterdej, så kan du lynhurtigt bage sprøde pirogger, som er nemme at tage med i picnickurven.

Butterdejspirogger med sorte bønner og cheddar
0-30 min.

(0)

31. august 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner

Ingredienser

stk.
hvidløg
1 fed
bredbladet persille
½ bundter
soltørrede tomater
100 g
sorte bønner (ca. 400 g)
1 dåser
cheddar
50 g
stødt koriander
1 tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
salt og peber
butterdej
1 ark
æggehvider
1
sesamfrø
2 spsk.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl persillen, og hak den fint. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og hak dem groft.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Lad dem dryppe af, og mos dem groft med hænderne i en skål.
Riv cheddar, og vend hvidløg, persille, tomater, bønner og cheddar sammen i en skål. Krydr blandingen med koriander, spidskommen, salt og peber.
Rul butterdejen ud, og skær den i firkanter, ca. 10 x 10 cm store. Placér en skefuld fyld i midten af hver firkant, og fold den sammen. Pres kanterne sammen, så piroggerne bliver helt lukket til.
Pensl piroggerne med pisket æggehvide, og drys dem med sesamfrø. Bag piroggerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Tip!

Vil du variere piroggerne, kan du erstatte de sorte bønner med andre bælgfrugter som f.eks. butterbeans eller linser.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'