Butterdejspirogger med sorte bønner og cheddar
Jo hurtigere picnicmaden er færdig, jo mere tid kan man bruge på et tæppe i solen. Køb færdig butterdej, så kan du lynhurtigt bage sprøde pirogger, som er nemme at tage med i picnickurven.

0-30 min.
(0)
31. august 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner
Ingredienser
stk.
- hvidløg
- 1 fed
- bredbladet persille
- ½ bundter
- soltørrede tomater
- 100 g
- sorte bønner (ca. 400 g)
- 1 dåser
- cheddar
- 50 g
- stødt koriander
- 1 tsk.
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- salt og peber
- butterdej
- 1 ark
- æggehvider
- 1
- sesamfrø
- 2 spsk.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl persillen, og hak den fint. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og hak dem groft.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Lad dem dryppe af, og mos dem groft med hænderne i en skål.
Riv cheddar, og vend hvidløg, persille, tomater, bønner og cheddar sammen i en skål. Krydr blandingen med koriander, spidskommen, salt og peber.
Rul butterdejen ud, og skær den i firkanter, ca. 10 x 10 cm store. Placér en skefuld fyld i midten af hver firkant, og fold den sammen. Pres kanterne sammen, så piroggerne bliver helt lukket til.
Pensl piroggerne med pisket æggehvide, og drys dem med sesamfrø. Bag piroggerne i ovnen i ca. 15 minutter.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner