Butterdejspirogger med sorte bønner og cheddar
31. august 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Jo hurtigere picnicmaden er færdig, jo mere tid kan man bruge på et tæppe i solen. Køb færdig butterdej, så kan du lynhurtigt bage sprøde pirogger, som er nemme at tage med i picnickurven.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl persillen, og hak den fint. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og hak dem groft.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Lad dem dryppe af, og mos dem groft med hænderne i en skål.
Riv cheddar, og vend hvidløg, persille, tomater, bønner og cheddar sammen i en skål. Krydr blandingen med koriander, spidskommen, salt og peber.
Rul butterdejen ud, og skær den i firkanter, ca. 10 x 10 cm store. Placér en skefuld fyld i midten af hver firkant, og fold den sammen. Pres kanterne sammen, så piroggerne bliver helt lukket til.
Pensl piroggerne med pisket æggehvide, og drys dem med sesamfrø. Bag piroggerne i ovnen i ca. 15 minutter.
Tip!
Vil du variere piroggerne, kan du erstatte de sorte bønner med andre bælgfrugter som f.eks. butterbeans eller linser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk