Butterdejspakker med spinat og feta
28. august 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De små, sprøde pakker gemmer på et grønt og lækkert fyld. Lav dem eventuelt klar et par timer i forvejen, og bag dem, lige inden gæsterne kommer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og afdryp spinaten. Rens forårsløg, og hak dem groft. Pluk dilden. Blend spinat, forårsløg, dild, flødeost og feta til en grov creme i en blender eller foodprocessor.
Hak pinjekernerne groft, og riv citronskallen fint. Rør pinjekerner og citronskal i cremen, og krydr med salt og peber.
Rul butterdejen ud, og skær den i 12 lidt aflange firkanter. Læg en skefuld spinatcreme i den ene side af firkanten, og fold den anden halvdel dej indover. Tryk kanterne sammen hele vejen rundt med en gaffel. Gentag med de resterende firkanter.
Tænd ovnen på 200°. Fordel butterdejspakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggeblomme.
Bag butterdejspakkerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist, og servér dem varme eller lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk