Butterdejspakker med spinat og feta
De små, sprøde pakker gemmer på et grønt og lækkert fyld. Lav dem eventuelt klar et par timer i forvejen, og bag dem, lige inden gæsterne kommer.

0-30 min.
(3)
28. august 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Butterdejspakker
- frisk babyspinat
- 50 g
- forårsløg
- 2
- frisk dild
- 1 bundter
- flødeost naturel
- 100 g
- feta
- 150 g
- pinjekerner
- 25 g
- usprøjtet citroner
- ½
- salt og peber
- ruller butterdej
- 1
- æggeblommer
- 1
Sådan gør du
Butterdejspakker
Skyl og afdryp spinaten. Rens forårsløg, og hak dem groft. Pluk dilden. Blend spinat, forårsløg, dild, flødeost og feta til en grov creme i en blender eller foodprocessor.
Hak pinjekernerne groft, og riv citronskallen fint. Rør pinjekerner og citronskal i cremen, og krydr med salt og peber.
Rul butterdejen ud, og skær den i 12 lidt aflange firkanter. Læg en skefuld spinatcreme i den ene side af firkanten, og fold den anden halvdel dej indover. Tryk kanterne sammen hele vejen rundt med en gaffel. Gentag med de resterende firkanter.
Tænd ovnen på 200°. Fordel butterdejspakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggeblomme.
Bag butterdejspakkerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist, og servér dem varme eller lune.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner