Butterdejspakker med kylling, karry og ærter

1. september 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

De sprøde butterdejspakker er superlækre at servere, lige når de kommer ud af ovnen, men de smager også skønt kolde i madpakken.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag butterdejen ud fra køl. Skær kyllingebryst i små strimler. Pil og hak løget fint. Skræl guleroden, og riv den groft.
Opvarm en gryde med olie, og steg først karryen i ½ minut. Tilsæt kylling, løg og gulerødder, og steg det i 3-4 minutter, til kyllingen er næsten gennemstegt. Tilsæt ærter, mangochutney og mælk, og steg videre i et par minutter. Smag fyldet til med salt og peber.
Halvér butterdejspladerne, så der bliver 12 stykker i alt. Rul dem let ud med en kagerulle, så de bliver lidt tyndere. Skær et par dybe snit i overfladen på 6 af butterdejspladerne.
Tænd ovnen på 200°. Læg de 6 butterdejsplader uden snit på en bageplade med bagepapir. Læg en skefuld kyllingefyld på midten af hver, og læg butterdejspladerne med snit oven på som låg. Pres kanterne let sammen hele vejen rundt med en gaffel, så fyldet bliver lukket inde i pakken.
Pensl butterdejspakkerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.

Tip!

Variér selv fyldet i butterdejspakkerne. Udskift f.eks. kylling med hakket oksekød, og variér med andre grøntsager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar