Butterdejskager med lakridsis
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
De sprøde og søde butterdejskager får ekstra smagsnuancer af lakridsisen, en pikant kombination på næsten ingen tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Udstik butterdejen med en rund udstiksform eller et glas (diameter 7 cm). Læg butterdejsstykkerne på en bageplade med bagepapir, og prik dem med en gaffel.
Blend marcipan med æggeblommer, flormelis og fløde, og fordel marcipanmassen oven på butterdejen.
Skær æblet i 1 cm tykke skiver, fjern kernerne, og læg en skive æble oven på hvert butterdejstykke.
Bag butterdejskagerne i en 200 grader varm ovn i ca. 7 minutter, til dejen er flot hævet og gylden.
Kog sukker og vand op i en gryde, og lad det koge med store bobler. Tag gryden fra varmen, og afkøl let. Vend hakkede pistacienødder i sukkerlagen.
Tag kagerne ud af ovnen, og hæld lidt af sukkerlagen over. Servér straks med en kugle lakridsis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk