Butterdejsjuletræ med Nutella

3. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

To ark butterdej, lidt Nutella og ét æg – nemmere bliver det ikke!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg det ene ark butterdej ud på en bageplade med bagepapir. Rids en stor trekant i dejen med en kniv uden at skære helt igennem – trekanten skal som et juletræ være spids i toppen og bred i bunden. Husk også at lave en lille fod på juletræet.
Smør Nutella jævnt ud på dejen inden for den ridsede trekant og foden, og læg det andet ark butterdej ovenpå.
Skær nu juletræet ud med en skarp kniv efter de optegnede ridser. Gem kanterne, som skæres fra. Skær lange snit i hver side på juletræet, men lad den midterste lodrette stribe være fri – det danner juletræets stamme. Tag fat i hver strimmel, og sno dem omkring sig selv.
Skær eller udstik en stjerne af den resterende dej, og placér den i toppen af juletræet.
Pensl juletræet med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag juletræet i ovnen i ca. 15 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Servér det lunt og friskbagt, f.eks. på julebrunchbordet i stedet for croissanter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar