Butterdejsfirkanter med spinat og ricotta
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Spinat og ricotta klæder hinanden godt, og den sprøde indpakning i butterdej gør de små firkanter nemme at spise med fingrene.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, ca. 25 x 30 cm
Sådan gør du
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Steg løg og hvidløg i halvdelen af olivenolien på en pande ved middel varme, til løgene er let gennemsigtige.
Tilsæt spinat, og lad den stege med i ca. 8 minutter, til det meste af vandet er fordampet. Hæld spinaten over i en si, og pres væsken ud af den med bagsiden af en ske.
Hæld spinaten over i en skål, og rør den sammen med ricotta, æg og revet parmesan.
Tænd ovnen på 200º. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Rul den ene butterdejsplade ud i bunden af bradepanden. Fordel spinatfyldet ovenpå i et jævnt lag, og læg den sidste butterdejsplade øverst.
Klem butterdejen godt sammen om fyldet hele vejen rundt langs kanterne. Pensl med resten af olivenolien, og snit et rudemønster i overfladen med en skarp kniv.
Bag butterdejen i ovnen i 30-35 minutter, til den er sprød og gylden. Afkøl butterdejen på en bagerist, og skær den ud i små firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk