Butterdejsfirkanter med spinat og ricotta

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Spinat og ricotta klæder hinanden godt, og den sprøde indpakning i butterdej gør de små firkanter nemme at spise med fingrene.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande, ca. 25 x 30 cm

Sådan gør du

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Steg løg og hvidløg i halvdelen af olivenolien på en pande ved middel varme, til løgene er let gennemsigtige.
Tilsæt spinat, og lad den stege med i ca. 8 minutter, til det meste af vandet er fordampet. Hæld spinaten over i en si, og pres væsken ud af den med bagsiden af en ske.
Hæld spinaten over i en skål, og rør den sammen med ricotta, æg og revet parmesan.
Tænd ovnen på 200º. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Rul den ene butterdejsplade ud i bunden af bradepanden. Fordel spinatfyldet ovenpå i et jævnt lag, og læg den sidste butterdejsplade øverst.
Klem butterdejen godt sammen om fyldet hele vejen rundt langs kanterne. Pensl med resten af olivenolien, og snit et rudemønster i overfladen med en skarp kniv.
Bag butterdejen i ovnen i 30-35 minutter, til den er sprød og gylden. Afkøl butterdejen på en bagerist, og skær den ud i små firkanter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar