Butterdej med grønkål, kylling og sprødt skind

På fransk hedder denne opskrift vol-au-vent – det lyder fancy, men det er i virkeligheden bare butterdejsskåle fyldt med lækkert kyllingefyld, grønkål og sprødt skind.

Ingredienser

Udstyr

en rund udstikkerform, ca. 10 cm i diameter
en rund udstikkerform, ca. 8 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Udstik dobbelt så mange cirkler af butterdejen, som du skal bruge butterdejsskåle med udstikkerformen på ca. 10 cm.
Stik en cirkel på ca. 8 cm ud i halvdelen af cirklerne. Læg cirklerne med hul i midten oven på de resterende hele cirkler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldne.
Afkøl let, og fjern den øverste del af bunden, som har hævet sig, så du har sider og jævn bund tilbage.
Pil skindet af kyllingebrysterne. Læg skindet mellem 2 ark bagepapir, og læg bagepapiret mellem 2 bageplader.
Bag det i ovnen i ca. 10 minutter ved 200°. Tag den øverste plade og det øverste stykke bagepapir af, og bag skindet, til det er gyldent. Afkøl.
Bring bouillon i kog, og skru ned for varmen, så bouillonen holdes lige under kogepunktet. Pochér kyllingebrysterne i bouillonen i ca. 20 minutter. Tag dem op (gem halvdelen af bouillonen),og skær dem i mindre stykker.
Pil og hak løget, og steg det i smør i en lille gryde. Tilsæt mel, og lad det stege i ca. 1 minut.
Hæld den gemte bouillon på, og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.
Skyl og nip grønkålen, og rør det i saucen sammen med kyllingetern. Lad det varme igennem, og anret det på de sprøde butterdejsskåle. Top med små stykker sprødt skind og evt. tallerkensmækker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
16. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar