Butterchicken med mynte-couscous og hjemmebagte naanbrød

En indisk gryderet med varme krydderier egner sig perfekt som vintergæstemad. Servér retten med lækre naanbrød, som bages på panden og ikke i ovnen.

Bemærk
Marinering: Mindst 2 timer. Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingefilet i grove tern. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Rør hvidløg og ingefær sammen med yoghurt, citronsaft, gurkemeje, koriander, garam masala, chilipulver, salt og peber i en skål. Vend kyllingekødet i yoghurtmarinaden, og lad det marinere på køl i mindst 2 timer.
Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, sukker, salt og speltmel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og fast. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål i 1 time.
Del dejen i 8 stykker. Form dejstykkerne til ovaler, tryk dem flade, og rul dem herefter tyndt ud med en kagerulle. Smelt smørret, og hæld det i en skål.
Opvarm en pande uden fedtstof. Læg 2 brød ad gangen på panden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne med mørke pletter. Pensl de varme brød med smeltet smør på begge sider, og drys med nigellafrø.
Pil og hak løg fint. Smelt smør i en gryde, og steg løg let heri. Tag kyllingestykkerne op af marinaden med en gaffel, og brun dem sammen med løget på panden. Tilsæt den resterende yoghurtmarinade fra skålen sammen med hakkede tomater og fløde. Bring retten i kog, og lad den småkoge ved lav varme i 15 minutter.
Hæld 3 dl kogende vand over couscoussen i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel, og rør den sammen med citronsaft, olie og salt.
Pil rødløg, og hak det fint. Rist pinjekerner gyldne på en tør og varm pande. Skyl og hak myntebladene fint. Vend rødløg, pinjekerner og mynte sammen med couscoussen.
Servér butterchicken med mynte-couscous og hjemmebagte naanbrød, og pynt evt. retten med lidt ekstra mynteblade.

Tip!

Køb naanbrød i supermarkedet, hvis du ikke har tid til at bage dem selv. Lad gerne kyllingen marinere i yoghurtmarinaden i op til 8 timer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
27. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar