Butterchicken med fladbrød
24. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Butterchicken er en cremet og krydret indisk gryderet. Tilberedningstiden er lang, men det gør kyllingen ekstra mør.
Bemærk
Marinering: Mindst 2 timer, gerne natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Rør yoghurt, hakkede tomater, krydderier, presset hvidløg og revet ingefær sammen i en skål. Skær kyllingebrystfilet i tern, og vend dem rundt i marinaden. Lad kyllingen marinere i mindst 2 timer på køl – men meget gerne til næste dag.
Pil løget, og skær det i skiver. Opvarm smør og olie i en gryde, og steg løgene ved middel varme i et par minutter, til de er bløde og blanke. Tilsæt kylling, al marinaden samt piskefløde, og bring det hele forsigtigt i kog.
Skru ned til lav varme, og lad retten småkoge i 30 minutter, til kyllingen er helt mør. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Hak mandlerne, og drys dem over retten. Servér med kogte ris, lune fladbrød og frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk