Butter chicken med blomkål og kikærter

30. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Ved en klassisk butter chicken skal kyllingen trække i marinaden i mange timer. Her får du en hurtigere version, som stadig er fyldt med saftigt kød og masser af smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Afdryp kikærterne. Fordel blomkål og kikærter i et ovnfad, dryp med olie, og krydr med salt. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Skær kyllingebrystfileterne i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefæren, og hak den fint.
Steg kylling, løg, hvidløg og ingefær i smør og olie i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege ved høj varme i 1 minut.
Tilsæt tomatpuré, kokosmælk og vand, og bring saucen i kog. Skru ned for varmen, og lad saucen småkoge i 20 minutter, til den tykner let, og kyllingen er mør.
Vend blomkål og kikærter i saucen, varm den godt igennem, og smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skyl og hak persillen, og drys den over retten. Servér med kogte ris og lune naanbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar