Burrata med grønne asparges, urter og hyldeblomst

11. september 2020 af .

Foto: Anders Schønnemann

Hvis du ikke allerede har prøvet kræfter med den skønne burrata, så er det på tide! Burrata er ligesom mozzarella, bare i en ekstra cremet og blød version, og den kan spises, helt som den er, med lidt olivenolie, salt og peber, eller som her som bund i en salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl asparges, og bræk den nederste træede del af. Dryp aspargesene godt af.
Vend asparges med lidt olivenolie, og grill dem ½-1 minut på en meget varm grill, så de bare får lidt brændte toner, men stadig har masser af bid.
Tag asparges af grillen, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Pluk hyldeblomsterne af stilken, og hak dem let. Bland hyldeblomsterne med fintrevet citronskal og -saft, resten af olivenolien og salt og peber i en skål, og rør det godt sammen til en dressing.
Del burrattaen i mindre stykker, og anret dem på et fad. Skær asparges i lidt mindre stykker, og fordel dem over burrattaen. Dryp hyldeblomstdressingen over.
Drys med plukket mynte og basilikum på toppen, og servér salaten som en del af en større middag, forret eller let frokostret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar