Burrata med grillede grøntsager og dukkah
28. maj 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Burrata er en italiensk friskost med en flødeagtig og delikat smag. Den ligner en mozzarella, men har en meget blødere konsistens. Køb den hos italienske delikatesseforretninger, i velassorterede supermarkeder eller spørg din ostehandler, om han kan bestille den hjem til dig.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl peberfrugter og squash, og skær dem i brede strimler og mellemtykke skiver. Opvarm en (grill)pande med olie, og steg grøntsagerne ved høj varme i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt.
Opvarm en tør pande, og rist spidskommen, koriander og sesamfrø i et par minutter, til de begynder at dufte og tage lidt farve.
Tænd ovnen på 200°. Hæld hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne. Gnid de løse skaller af.
Hæld de ristede hasselnødder i en foodprocessor eller minihakker sammen med de ristede krydderier, flagesalt og peber, og blend det hurtigt sammen til en grov konsistens. Opbevar dukkah i et glas med låg indtil servering.
Lun brødet, og skær det i skiver. Anret ostene på et fad sammen med grøntsager, og drys med dukkah. Sæt fadet på bordet, og servér med brød, olivenolie og ekstra flagesalt.
Tip!
Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, som består af ristede og knuste nødder, sesam og krydderier. Brug den fx som drys på salater og bagte grøntsager, på brød dyppet i olie eller som panering til kød og fisk.
Kan du ikke få fat på burrataoste, så brug bøffelmozzarella istedet.
Kan du ikke få fat på burrataoste, så brug bøffelmozzarella istedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk