Burger på auberginebund med pesto
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Prøv en sund burger med auberginebunde i stedet for den hvide bolle.
Bemærk
Ovntid, tomater: Ca. 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Vend tomaterne med olie, salt og peber, og fordel dem i et ovnfad med bagepapir. Bag tomaterne i ovnen i 40 minutter, og afkøl dem.
Riv parmesanen, og blend den sammen med resten af ingredienserne til pestoen i en foodprocessor. Opbevar den på køl i et glas med låg indtil servering.
Del kødet i lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Opvarm en pande med ½ af solsikkeolien, og steg bøfferne godt på begge sider, til de er brune og får en sprød stegeskorpe.
Skru ned for varmen, og steg dem færdige i 3-5 minutter på hver side, afhængig af hvor røde du ønsker dem. Krydr med salt og peber.
Skær auberginen i 3 mm tynde skiver, og pensl dem med resten af solsikkeolien på begge sider. Opvarm en (grill)pande, og steg skiverne gyldne. Tag dem af panden, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.
Skyl salaten, og bræk den i grove stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Saml burgerne af først 1 skive aubergine, lidt salat, en bøf, pesto, løgringe og endnu en aubergineskive. Servér med bagte tomater.
Tip!
Pesto og bagte tomater kan sagtens laves klar 1-2 dage i forvejen. Så er det ekstra nemt at gøre burgerne klar, når sulten melder sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk