Burger med råsyltet blomkål
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En burger kan sagtens være sund. Her med groft brød og grove grøntsager!
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Hak estragon fint sammen med hvidløget. Rør kødet grundigt sammen med estragon, hvidløg, sennep, salt og peber.
Form store, flade hakkebøffer af kødet.
Steg bøfferne på en meget varm grill eller (grill)pande, og vend dem ikke, før de har stegt i 3-4 minutter på den ene side. Steg dem derefter i 3-4 minutter på den anden side.
Bland sukker, eddike, vand, timian, dildfrø og peber i en gryde. Kog lagen ind, til sukkeret er opløst.
Skær blomkål helt fint på et mandolinjern eller rivejern. Snit rødløget i smalle både. Hæld den kogende lage over, og lad det trække i ca. 30 minutter.
Flæk brødene. Rør mayonnaise sammen med sennep, og smør det på brødene. Læg rucola og en bøf på den nederste del af hvert brød, top med råmarineret blomkål, og læg den øverste del af brødet ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk