Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg
15. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv din burger nyt liv med en portion syltede rødløg, der er både søde, syrlige og skarpe.
Bemærk
Trækketid, syltede rødløg: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, skær dem i smalle både, og læg dem i et sylteglas. Hæld sukker, eddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 2-3 minutter, til sukkeret er opløst.
Hæld den varme lage over løgene, og sæt låg på glasset. Sæt de syltede rødløg på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.
Rør mayonnaise, eddike og sukker sammen i en skål. Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Vend spidskål og gulerødder sammen med dressingen, og smag til med salt og peber. Lad coleslawen trække på køl indtil servering.
Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en skål, og krydr med salt.
Form kødet til 4 store bøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en pande i 3-5 minutter på hver side, afhængig af hvor meget du ønsker dem stegt.
Rist burgerbollerne, og flæk dem. Skyl og snit salaten. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med salat, bøf, coleslaw og halvdelen af de syltede rødløg. Servér straks.
Tip!
Brug kun halvdelen af de syltede rødløg, og gem resten på køl til sandwich m.v.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste coleslaw-opskrift