Burger med honning-dijon og kålsalat
7. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En saftig fredagsburger med sprød kål og blød bolle er en herlig måde at starte weekenden på. Servér evt. med ovnbagte kartoffelbåde.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Skræl gulerødderne, og riv dem i lange strimler. Pil skalotteløget, og skær det i tynde skiver. Pluk brøndkarsen.
Bland spidskål, gulerødder, skalotteløg og brøndkarse sammen i en skål. Riv limeskallen fint, og pres limesaften. Vend limeskal, limesaft og lidt salt sammen med de snittede grøntsager, og lad kålsalaten trække på køl indtil servering.
Rør mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Form kødet til 4 store hakkebøffer, og krydr dem med paprika, salt og peber.
Steg hakkebøfferne i olie på en pande ved høj varme, til de får en god stegeskorpe. Vend dem, og steg dem færdige på den anden side. De skal stege i 5-7 minutter på hver side, afhængig af tykkelse.
Flæk burgerbollerne, og rist eller lun dem i ovnen. Smør burgerbollerne med honning-dijon-dressing, og læg dem sammen med hakkebøf, kålsalat, syltede agurker og ekstra brøndkarse på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk