Burger med grillet halloumi, aubergine og squash
1. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Hvem har besluttet, at der altid skal være en klassisk bøf med oksekød i burgeren? Det smager mindst lige så godt med en vegetarisk version. Halloumi bliver lækkert salt og sprødt efter en tur på grillen og passer perfekt sammen med aubergine og squash i den lune burgerbolle.
Bemærk
Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Kog vand, eddike og sukker i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst, og hæld løg og væske i et glas. Lad det trække i mindst 1 time.
Skyl squash og aubergine, og skær dem i ½-1 cm tykke skiver. Pensl squash og aubergine med olie, og drys skiverne med salt og peber. Gril squash og aubergine på grillen, til de har fået flot farve.
Skær halloumi i ½-1 cm tykke skiver, og pensl osten med olie. Grill osten, indtil den har fået flot farve.
Skyl salaten, og pluk den ud i blade.
Rør mayonnaise og sambal oelek sammen til chilimayonnaise.
Lun burgerbollerne yderst på grillen, og skær dem over. Smør bollerne med chilimayonnaise, og fordel salat, squash, aubergine, halloumi og syltede rødløg i bollerne. Sæt låget på, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk