Burger med chilibøf og sauce tatare
15. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En saftig burger er klassisk fredagsmad for hele familien. Lav gerne sauce tataren et par timer i forvejen, og opbevar den på køl til servering, så den kan nå at trække ekstra smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør græsk yoghurt med mayonnaise, sennep og honning. Hak krydderurterne fint, skær de syltede drueagurker i små tern, og rør det hele i dressingen. Smag til med salt og peber. Sæt dressingen på køl til servering.
Rør kødet sammen med chilisauce i en skål. Form kødet til 4 bøffer, og krydr dem med salt og peber.
Steg bøfferne på en (grill-)pande med olie i 3-4 minutter på hver side.
Skyl og tør salaten, og bræk den i store blade. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl agurken, og skræl den i lange strimler.
Lun burgerbollerne, og læg dem sammen med salat, chilibøf, sauce tatare, tomat, rødløg og agurkestrimler på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk