Burger med chili, tomat og avocado
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den traditionelle burger har fået en spicy upgrade i denne udgave, hvor den fyldes med både chili, tomat og avocado – man kan næsten kalde den en mexiburger.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske. Mos det med en gaffel.
Pres saften af citronen, og smag avocadocremen til med citronsaft, salt og peber.
Form kødet til store, flade bøffer, og krydr med chili, salt og peber. Steg dem i olie på en varm pande i 3-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Skyl og snit romainesalaten. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i skiver.
Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister. Flæk dem, og smør dem med mayonnaise.
Læg bollerne sammen med salat, bøf, avocadocreme, tomater og rødløg.
Tip!
Hvis I er meget sultne, kan burgeren serveres med ovnstegte kartoffelbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk