Burger med blå ost, valnødder og syltede rødløg
22. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pimp din burger med en klassisk kombination af blå ost, syltede rødløg og valnødder.
Bemærk
Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et patentglas.
Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Læg låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer.
Rør mayonnaise, 2 slags sennep og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Form kødet til 4 bøffer, og krydr dem med salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en pande i 4 minutter på den ene side. Vend bøfferne, og læg en skive blå ost på toppen af hver bøf. Steg dem i ca. 4 minutter på den anden side, til bøfferne er gennemstegte, og osten er let smeltet.
Rist valnødderne på en tør og varm pande, til de tager lidt farve. Skyl og tør salaten, og snit den i strimler. Lun burgerbollerne.
Smør bollerne med sennepsmayonnaise, og læg dem sammen med salat, bøf med blå ost og syltede rødløg. Knus valnødderne let, og drys dem over burgerne. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk