Bulgursalat med stegt aubergine og citroncreme
27. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Vegetarisk og velsmagende aftensmad, som hele familien bliver glade i munden af. Servér evt. med brød eller en blandet salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i ca. 3 cm tykke skiver.
Vend auberginerne med olie på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt. Steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og møre. Vend rundt i dem undervejs.
Kog bulguren efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte. Afkøl let.
Pil løget, og hak det fint. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Skyl og afdryp kikærterne.
Steg løg, peberfrugt og kikærter i olie på en stor pande i 2-3 minutter. Tilsæt krydderier, og steg i 1 minut. Tilsæt sambal oelek, tomatpuré og bouillon, og steg videre i ca. 5 minutter.
Vend den kogte bulgur rundt i blandingen, varm retten igennem, og smag til med salt og peber.
Rør cremefraiche sammen med 1 tsk. fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft og finthakket mynte (gem lidt til pynt) i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel den lune bulgur på et fad, dryp med lidt citroncreme, og anret stegte aubergineskiver ovenpå. Pynt med mynte, og servér resten af citroncremen til i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk