Bulgursalat med salatost, mynte og dild
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Flot og farverig bulgursalat med sprødt grønt og smagfulde krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bulguren godt i en sigte. Kog den i saltet vand i 10 minutter under låg. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10 minutter.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Rør bulguren igennem med en gaffel, og rør olie, citronsaft, -skal og spidskommen i. Lad det køle helt af (evt. til næste dag).
Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Skyl og halvér tomaterne, skrab kernerne ud, og skær tomaterne i små tern. Skræl agurken, og skær den i tern. Bruger du bønner, skal de koges i 3 minutter, afkøles og snittes i mindre stykker.
Hak krydderurterne ret fint. Vend det hele i bulguren, og smag til med salt og peber.
Tag salatosten op af olien, og drys dem over salaten (eller vend dem i). Servér med brød til.
Tip!
Der findes mange myntesorter. Vælg gerne en lidt kraftig type, f.eks. schweizisk eller marokkansk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på bulgursalat