Buddha bowl med tofu og tahindressing

19. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Denne simple veganske bowl bliver bundet sammen af en skøn tahindressing med ahornsirup. Vælg en fast tofu, der er marineret eller røget, eller vælg din egen favorit.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør tahin, citronsaft, sirup og vand sammen i en skål.
Skyl quinoaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Sigt quinoaen, og krydr med salt.
Fyld eddike og sukker i en kasserolle, og kog op, til sukkeret er smeltet.
Pil imens løgene, og skær dem i skiver. Læg dem i lagen, og kog i et par minutter. Sluk, og lad løgene trække i lagen. Afdryp inden brug.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande i 4-5 minutter. Afkøl let, og hak dem groft.
Skyl broccolien, og del den i små, mundrette buketter. Damp dem kort i en gryde med letsaltet vand. Afdryp.
Skær tofuen i tern, og steg dem gyldne i olie på en pande. Krydr med salt. Skyl og slyng spinaten.
Anret quinoaen i 2 skåle. Top med broccoli, spinat, tofu, syltede løg og mandler. Dryp tahindressingen over, og nyd straks.

Tip!

Syltede løg er altid gode at have. De holder sig længe, når der er dækket af syltelage, så lav evt. en dobbelt portion, og brug dem på alt fra tacos og hotdogs til salater og ost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar