Buddha bowl med tofu og tahindressing
19. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Denne simple veganske bowl bliver bundet sammen af en skøn tahindressing med ahornsirup. Vælg en fast tofu, der er marineret eller røget, eller vælg din egen favorit.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør tahin, citronsaft, sirup og vand sammen i en skål.
Skyl quinoaen, og kog den efter anvisningen på pakken. Sigt quinoaen, og krydr med salt.
Fyld eddike og sukker i en kasserolle, og kog op, til sukkeret er smeltet.
Pil imens løgene, og skær dem i skiver. Læg dem i lagen, og kog i et par minutter. Sluk, og lad løgene trække i lagen. Afdryp inden brug.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande i 4-5 minutter. Afkøl let, og hak dem groft.
Skyl broccolien, og del den i små, mundrette buketter. Damp dem kort i en gryde med letsaltet vand. Afdryp.
Skær tofuen i tern, og steg dem gyldne i olie på en pande. Krydr med salt. Skyl og slyng spinaten.
Anret quinoaen i 2 skåle. Top med broccoli, spinat, tofu, syltede løg og mandler. Dryp tahindressingen over, og nyd straks.
Tip!
Syltede løg er altid gode at have. De holder sig længe, når der er dækket af syltelage, så lav evt. en dobbelt portion, og brug dem på alt fra tacos og hotdogs til salater og ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk